szerzői honlapja

Rovarok

Rovarok_Moricz_Zsigmond_szinhazEgyetlen nap. Az embernek nem sok, de a kérésznek egy egész élet. Neki egyetlen napja van, hogy párt találjon magának, szaporodjon, és a nap végén neki tényleg bealkonyul. (Még emésztőrendszere sincs, minek arra az egy napra? Mintha Beckett találta volna ki?)
Darabunk hőse egy Tiszavirág, aki valami fatális tévedés folytán egy nagyvárosi csatorna partján bújik ki a bábjából. Hogy fogja így megtalálni magának az igazit? Szerencséjére – vagy pechjére – egy lakótelepi vérszívó banda megszánja őt. A Tetű, a Bolha, a Bögöly és a Szúnyog elhatározzák, hogy bearanyozzák a kérész kurta életét: megmutatják a legszebb helyeket, elviszik a legjobb bulikba, és közben próbálják megkeresni neki az igazi társat. Csakhogy a Kemotox Bárban a helyi maffiafőnök, Don Go kinézi magának a lányt. (“Igazi egyéjszakás kaland!”). A vérszívók megszöktetik Tiszavirágot, és közben még arra is jut idejük, hogy megakadályozzák az elvetemült Mutáns világuralmi törekvéseit. Minderre – a természet gonosz szeszélye folytán – 24 órájuk van, mint egy átlag akciófilmben.
Mi lesz a nap végén? Beteljesíti-e a sorsát a kérész? Tömörített élet, egyetlen nap: lehet értelme? És nyolcvan évnek van értelme? Zenés ökörség arról, hogy van-e az életnek értelme. Szerintetek? Musical – kicsit másképp.

Zene: Moldvai Márk, Jeli András

Bemutató: Móricz Zsigmond Színház, 2006.

Bővebben: moriczszinhaz.hu

 Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.