szerzői honlapja

East Balkán

East_Balkan_Barka“Ha jó közel állok a hangfalhoz, az ujjaim bizseregnek. Minden szervem külön frekvencián mozog. Érzem külön a vesémet és a májamat, érzem, hogy hol a méhem. Másfél méterre egy mélynyomótól végighallgatni egy Prodigy számot, igazi intimtorna. 140 bpm felett kezdődik az élet.”

Hogyan lesz egy általános iskolás lány egyetlen éjszaka alatt go-go táncos? Hogyan próbál ki egy tizennégy éves fiú egyetlen éjszaka alatt négyfajta szintetikus drogot? A Bárka Színház 2011 decemberi ősbemutatójának célja nem az ítélkezés, hanem a kísértések és a kísértésekre adott válaszok felmutatása és elemzése.

Az előadás, bár a West Balkánt idéző, East Balkán címet viseli, nem a 2010-es, januári tragédiáról szól. Az író Tasnádi István és a rendező Vidovszky György azonban ennek a konkrét esetnek a kapcsán utánajárt az éjszakai bele- és szétcsúszás folyamatának, amiből megszületett a fiatalok igaz történeteire épülő darab. Az előadáshoz – iskolai csoportok számára – feldolgozó drámafoglalkozás is párosult.

Bemutató: Bárka Színház, 2011.

Bővebben: barka.hu

Kritika: hvg.hu és revizoronline.hu

Fotó: Túry Gergely



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.