szerzői honlapja

“Ha egy történet évezredekig fennmaradt, az tudhat valamit” – Interjú Tasnádi Istvánnal

Tasnádi István legújabb regénye az európai kultúra egyik legismertebb alakjának fiatalkorát és hőssé cseperedését dolgozza fel. A regény persze sokkal több, mint Herkules kalandjainak sokadik újramesélése. Az archetipikus szereplők és helyzetek mellett modern családi dinamikákról, népszerű és háttérbe szoruló testvérek kapcsolatáról, identitásról, és még sok minden másról is szól a Helló, Héraklész! Ráadásul mindezt vagány, mai nyelvezettel, és Felvidéki Miklós elképesztően vicces, képregényes illusztrációival. A szerzővel Wágner-Szabó Eszter beszélgetett.

Szinte egyszerre készült a regényed, és a Helló, Héraklész! bábszínházi bemutatója. Milyen volt egyszerre két fronton dolgozni a történeten?

A felkérés eredetileg a Budapest Bábszínháztól érkezett, Tengely Gábor barátomtól, hogy írjak nekik egy mai nyelvezetű és problematikájú Héraklész-történetet. Gábor rendezte annak idején a Rozi az égent, ott épp fordított volt a helyzet, előbb jelent meg a könyv a Pagonynál és utána készült el az az emlékezetes előadás élő szereplőkkel és óriásbábokkal.

Tovább: pagony.hu

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.